7118.jpg

pixelhobby uitleg

Met PixelHobby® kunt u een levensecht mozaïek maken van kleine kunststof pixels van elke foto of afbeelding van uw keuze.

Wel een patroon, maar tellen hoeft niet!
De pixels kunnen door middel van een pincet op een doorzichtige basisplaat geplaatst worden. Onder het basisplaatje legt u op een PixelHobby® patroon. U kunt bestaande patronen uitzoeken op onze website of uw eigen foto's omzetten in patronen, U kan ons hiervoor een mailtje sturen met de foto en wij zullen U dan vrijblijvend een voorbeeld en een prijsopgaaf toesturen.

info@kralendorp.nl

Ook hebben wij inmiddels 200 verschillende medaillon patronen op de website geplaatst, leuk om met deze hobby kennis te maken.

Het volledige kleurenpalet met slechts vier symbolen!
Een patroon bestaat uit verschillende deelpatronen. Per deelpatroon staan er vier verschillende symbolen afgedrukt. Deze symbolen verwijzen naar het kleurnummer dat achterop het pixelmatje staat vermeld. Daardoor weet u precies waar u de kleurige pixels dient op te steken. U hoeft dus niet te tellen! Als u klaar bent met de vier symbolen, dan verplaatst u de basisplaat naar het volgende deelpatroon. Dit herhaalt u totdat de hele basisplaat vol zit. U zult zich verbazen hoe uw afbeelding langzaam maar zeker op tot leven komt.

 

Uitleg:

 

Materialen

PixelHobby ontwerpen worden gemaakt met pixels en basisplaten.  De pixels zijn 0.10" (= 2 mm) groot en zijn beschikbaar in 312 mooie kleuren.  Een basisplaat heeft 2000 pixels en het formaat is 4" x 5" (=10 x 12.6 cm) .  Grotere ontwerpen kunnen gemaakt worden door het combineren van twee of meer basisplaten. 

Pixels worden met 140 stuks geleverd op een Pixel Matje.  Met behulp van een hobby pincet kunnen de pixels van het pixelmatje afgehaald worden.  Het kleurnummer van het pixelmatje ziet u aan de achterzijde in het midden.

 


Pixels opzetten

 Volg onderstaande stappen bij het opzetten van de pixels voor uw ontwerp

 1. Plaats een basisplaat over het eerste vierkant van de patroondelen.  Het is belangrijk dat u de basisplaat precies binnen de uitgeprinte lijnen van het patroon vierkant legt. 
 2. Elk symbool in het patroon vierkant, heeft een PixelHobby kleur nummer die de symboolsleutel aangeeft, deze symboolsleutel staat naast, boven of onder het patroon vierkant, plaats de pixel met behulp van een hobbypincet op het corresponderende symbool.  Herhaal dit totdat alle symbolen met pixels zijn bedekt.
 3. Plaats de basisplaat over het volgende patroon vierkant van het ontwerp.  U ziet dat het nummer van de basisplaat ook vermeld staat bij het patroon vierkant.   Voor ontwerpen met meer dan een basisplaat moet u ervoor zorgen dat het patroon vierkant dat u gebruikt correspondeerd met het basisplaat nummer naast het vierkant.  Het is belangrijk dat u de basisplaten bij het verplaatsen niet omdraait (er staat een pijl op de achterkant - dan kunt u de basisplaat ALTIJD naar de boven- of onderkant laten wijzen).  
 4. Herhaal de stappen 2 en 3 totdat de huidige basisplaat vol is.
 5. Ga door met de volgende basisplaat van het ontwerp.
 6. Nadat alle basisplaten van pixels zijn voorzien, kunt u ze aan elkaar vastmaken met behulp van tape.   Zorg ervoor dat de platen zorgvuldig uitgelijnd worden.

Tips

 • Plaats de pixels recht.
  Voor een goed resultaat, plaatst u de pixels recht op de basisplaat.  Bij het vullen van een grote groep van de zelfde kleur, is het raadzaam een rij pixels te plaatsen.  Zorg ervoor dat de rij recht blijft.    Door de pixels recht te houden zullen de zijkanten bij het samenvoegen naadloos aaneensluiten.
 • De Basisplaat op het patroon vierkant vasthouden.
  Om de basisplaat op zijn plek te laten zitten terwijl u pixels op de plaat zet, kunt u een lichte-kleefstof,   proberen.  Doe een klein beetje van de lijm op de achterkant van de basisplaat en leg het op het patroon.  Test de lijm voordat u begint met pixelen, zodat u er zeker van bent dat u geen permanente lijm gebruikt.  

 • Pincetten
  Gebruik een hobby pincet met een smalle top   Met dit soort pincetten plaatst u gemakkelijk de pixels op de basisplaat.  

 • Pixels verwijderen van het Pixel Matje
  Leg het pixelmatje op een vlakke ondergrond terwijl u de pixels erafhaalt.  Door het licht draaien van de pixel kunt u de pixels er eenvoudig afhalen.

 • Wij wensen U heel veel plezier met deze hobby en mocht U nog vragen hebben na deze uitleg neemt U dan contact met ons op.

 •  info@kralendorp.nl


Pixelhobby wordt gemaakt in een Nederlandse fabriek zie de website http://www.pixelhobby.com/ 

P
ixelhobby kleuren palet matjes:
kleurenpalet-nr-1-pixelhobby - Groot
kleurenpalet-nr-2-pixelhobby-m - Groot

kleurenpalet-nr-3-pixelhobby-m - Groot